Harta site-ului
Ajutor
Şezătoare în ajunul Sfântului Andrei
Şezătoare în ajunul Sfântului Andrei

Neamul nostru este bogat în tradiții. Poporul nostru a reușit pe parcursul istoriei să-și înnobileze viața cu sărbători frumoase și cu obiceiuri semnificative. Cu ajutorul lor suntem unici și deosebiți. Obiceiurile noastre contribuie la identificarea noastră ca națiune. Una din sărbătorile apropiate de spiritul moldovenilor este Sfântul Andrei. Această sărbătoare e plină de semnificații.
În ajun de Sfântul Andrei elevii gimnaziului ghidați de doamnele profesoare de limba română Gavrilaș Maria și Gavrilaș Mariana au organizat o șezătoare, ca pe timpuri, în cadrul căreia au fost realizate activități cu respectarea obiceiurilor poporului nostru. Sfântul Andrei vine cu cele mai multe tradiții și obiceiuri de iarnă, pe care tinerii noștri le-au uitat și noi am vrut să le readucem la viaţă.
Şezătorile constituie un mijloc complex de educaţie deoarece îi familiarizează pe copii cu unele elemente de folclor contribuind astfel la dezvoltarea dragostei pentru tradiţiile populare, le dezvoltă gustul pentru frumos, pentru armonie, le cultivă răbdarea, stăpânirea de sine, spiritul de echipă. Datinile şi obiceiurile populare ne reprezintă şi constituie o adevărată ,,valută" a ţării noastre, apreciată şi recunoscută în întreaga lume, fapt ce determină dorinţa de a cunoaşte frumuseţea şi naturaleţea obiceiurilor, a folclorului autentic, a portului popular şi a graiului local. De asemenea au rolul de cunoaştere de către copii a specificului zonei şi a frumosului din jur.

Gavrilaș Maria și Gavrilaș Mariana, profesoare de limba şi literatura română
din Gimnaziul "Ştefan cel Mare" Molovata 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Şezătoare în ajunul Sfântului Andrei - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta